На паметника на Апостола на свободата – Васил Левски  в

...
На паметника на Апостола на свободата – Васил Левски  в
Коментари Харесай

Бойко Клечков отбеляза 185-та годишнина от рождението на Васил Левски в Кюстендил

На паметника на Апостола на свободата – Васил Левски  в Кюстендил стотици жители, представители на институции, политически партии и организации, както и членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия сервираха венци и цветя по отношение на празничното отбелязване на 185-та годишнина от рождението на българския бунтовник. 

С едноминутно безмълвие и рухване на колене, кюстендилци уважиха паметта на един от най-великите български синове, отдали живота си за свободата на България.

„Днес България е свободна, тъй като такива национални герои, като Дякона- Васил Левски са жертвали себе си в името на бъдещите генерации, които да имат привилегията да четат какво е било турското робство единствено в учебниците по история и да живеят свободно своя живот в своята страна.Трябва всички дружно да честваме сходни паметни дати, с цел да бъдем обединени като българи в една стремяща се към своя разцвет страна. Васил Левски, с изключение на ослепителен бунтовник, е и наш нравствен преподавател, който ни завещава да съхраняваме непреходните полезности, като равноправието и човешката свобода“, сподели националният представител от левицата Бойко Клечков.

Той напомни, че Апостолът на свободата оставя на поколенията към 140-150 писма и манифести, в които излага концепциите си за пълноправие сред хората, за човешките права и свободи, концепцията за демократичното ръководство, за другарство сред народите и съвършеното тъждество сред тях, концепцията за законността и равенството пред законите – хрумвания, настоящи и до през днешния ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР